Internationellt ECHAMP möte i Stockholm

Den 25 -26 april var det dags för ECHAMPs (European Coalition on Homeopathic & Anthroposophic Medicinal Products) årliga konferens där tillverkare, leverantörer av homeopatiska och antroposofiska läkemedel samt homeopater och politiker träffas. DCG Nordic AB representerades under dagarna i Stockholm av DCGs VD Panajota Vasilopoulou som var på plats.

 

Växande utveckling på vetenskapliga bevis för homeopati

Konferensen i Stockholm inleddes med tre experttalare, Rachel Roberts (CEO Homeopathy Research Institute, HRI) som presenterade de terapeutiska styrkorna i homeopatin i jämförelse med kliniska bevis. Dr Alexander Tourier från HRI visade bevis från basforskningen och Dr Harald Hamre (ESCHAMP) visade effektiviteten av antroposofisk farmakoterapi. Alla presentationer visar en växande utveckling på vetenskapliga bevis vad gäller homeopati och antroposofiska läkemedel.

 

Sveriges tuffa miljö för registrering av homeopatiska läkemedel

Även de regulatoriska utmaningarna diskuterades för homeopati och antroposofiska läkemedel. Dr. Monica Ennet-von Eiff, Regulatorisk chef på Weleda visade industrins perspektiv och Dr Sandra Holt från Läkemedelsverket visade myndigheternas syn. Sverige har en komplex och tuff miljö för registrering av homeopatiska läkemedel. Den 26 april var endast tillgänglig för ECHAMP-medlemmar och då valdes DCG in som fullvärdig ECHAMP medlem.
 
ECHAMP

Internationellt ECHAMP möte i Stockholm